‘Leraren van Nu’ vanaf nu online!

De eerste online editie van ‘Leraren van Nu’, op 10 november 2020, was een groot succes! Het thema van deze studiemiddag was ‘leren coachen’. Hoe maak je de stap van leraar naar onderwijscoach?

De bekende Nederlandse cabaretier Peter Heerschop, zelf gymleraar, was de dagvoorzitter bij deze online studiemiddag. Hij zorgde voor een vlotte interactie tussen de deelnemers en de sprekers. De deelnemers konden hun vragen kwijt in de chat waarna Peter ze doorgaf aan de sprekers.

De middag begon met Robin van Galen, coach van het Olympisch waterpoloteam en voormalig docent economie. “Ga voor goud!”, daar staat hij voor. Hij sprak over het ‘leidinggeven’ aan ongeveer 30 individuen en over de ‘leraar 2.0’. Robins verhaal viel goed in de smaak bij onze deelnemers: “Robin van Galen is een prettige, inspirerende én motiverende spreker en heeft veel te vertellen.” ~ Deelnemer

Na een korte pauze gingen wij door met Sjef Drummen, schoolleider van de ‘meest innovatieve school van Nederland’. Hij vertelde over – zoals hij het noemt – ‘de ideale leeromgeving’, zonder schoolvakken, zonder curriculum en zonder huiswerk. Kortom, een geheel andere leerbenadering. “Vanaf het moment dat Sjef Drummen begon te vertellen, hing ik aan zijn lippen.” ~ Deelnemer

De deelnemers gingen ‘naar huis’ met nieuwe inzichten, tips en trucs die hen gaan helpen om zich te ontwikkelen tot ‘onderwijscoach’. De enthousiaste reacties van de deelnemers gaven duidelijk weer dat dit een geslaagde studiemiddag was:

“Nuttige informatie, je kunt er iets mee, meteen morgen in de klas.” “Weer een frisse kritische blik op het onderwijs.”

Omdat dit de eerste online editie van de studiemiddag was, was het even spannend of dit wel ging werken. Maar dit was zeker het geval, want:

72% van de deelnemers gaven in de na afloop ingevulde evaluatie aan dat zij ook na de coronacrisis aan een online studiemiddag willen deelnemen. En maar liefst 80% van de deelnemers was zeer tevreden over het digitale programma.

Omdat de eerste online editie van ‘Leraren van Nu’ zo goed is bevallen, worden nu alle geplande studiemiddagen in 2021 ook online georganiseerd!

Op 3 februari 2021 vindt de eerste studiemiddag van 2021 plaats met als thema ‘Meesterbrein’. Hoe beter het brein getraind is, hoe sneller het denken gaat, hoe creatiever iemand wordt en het zelfvertrouwen toeneemt. Allemaal skills die leerlingen goed kunnen gebruiken. Maar hoe pas je dat toe in de klas?

Doctor in de psychologie Elke Geraerts en onderwijsexpert Ria van Dinteren zullen de sprekers zijn van ‘Leraren van Nu – Meesterbrein’. Zij zullen vertellen over het brein en hoe hun theorieën toegepast kunnen worden in het onderwijs.

Op 24 maart 2021 vindt de tweede studiemiddag van 2021 plaats. Deze heeft als thema ‘Spelen met aandacht’. Je gaat ‘naar huis’ met meer kennis, inzichten, tips en trucs over hoe je kunt spelen met de aandacht van jouw leerlingen.

De sprekers van ‘Leraren van Nu – Spelen met aandacht’ zijn: een van de meest impactvolle gastdocenten Remco Claassen en Daisy Mertens, genomineerd voor ‘de beste leraar ter wereld’. Zij zullen jou vertellen hoe je de aandacht van jouw leerlingen vasthoudt en nooit meer weggeeft.

Wij sluiten dit jaar goed af met een geslaagde eerste online editie van ‘Leraren van Nu’ en we kijken uit naar de studiemiddagen die gepland staan in het nieuwe jaar! Zien we jou ook in 2021 bij een van de studiemiddagen van ‘Leraren van Nu’?