Word een meester van motivatie!

Gamification

20 april 2022

Wanneer

20 april 2022

Locatie

Online

Prijs

€ 99,- (vrijgesteld van BTW) inclusief give away

Kinderen, pubers en jongvolwassenen willen de wereld ontdekken en dat doen ze het liefst door te spelen. In spellen laten leerlingen betrokkenheid en motivatie zien die ze zelden in de klas vertonen. Spellen krijgen namelijk iets buitengewoon moeilijks voor elkaar: ze zorgen voor actie en voor concentratie, soms wel uren achter elkaar.

Kunnen jouw leerlingen wel honderden tiktokdansjes uit hun hoofd dansen of meerappen met de moeilijkste teksten maar hebben ze moeite met topo of taal? Probeer dan eens diezelfde speltechnieken in te zetten in de klas.

Gamification wordt al veel in het onderwijs ingezet. Game-elementen kunnen worden geïntegreerd in een rijke context met haalbare, uitdagende opdrachten. Leerlingen die werken met digitale oefenprogramma’s kunnen bijvoorbeeld muntjes verdienen, of plantjes waarmee ze een tuin kunnen onderhouden. In het mbo spelen leerlingen bijvoorbeeld serious games waarin zij te maken krijgen met virtuele opdrachtgevers en hun medewerkers.

Wordt een meester van motivatie!

Altijd met een glimlach terug naar school, dat is waar wij voor gaan. Goed onderwijs is namelijk cruciaal voor de toekomst, en daar zet jij je elke dag weer keihard voor in. Met topsprekers en interessante theorie willen wij je inspireren tijdens onze online studiemiddag.

Bart Giethoorn

Gamification expert, salsa danser, spelletjes speler en natuurkundedocent op het Spinoza20first in Amsterdam. Hij vertelt je alles over zijn ervaringen met gamification, de voordelen ervan en hoe jij gamification kunt inzetten in jouw les.

Meesters van motivatie

Motivatiepsychologie in de klas
Gametechnieken inzetten in je lesontwerp
Lessen ontwerpen die voor jou en je leerlingen een plezier zijn

Jan Versteegh

Televisiepresentator van verschillende educatieve tv-shows zoals proefkonijnen, Lingo, de laatste vraag en ga zo maar door! Hoe past de tv-wereld gamification toe, wat zijn zijn ervaringen en wat kan jij daarvan leren? Jan neemt je mee in de wereld van educatieve tv-shows.

Van tv naar de klas

Een kijkje achter de schermen
Technieken/trucjes van educatieve spelshows
Hoe pas je dit toe in jouw les

Merijn Ruis

Iedereen gelukkig, kan dat? In ieder geval kom je een stuk dichterbij als je het probeert. Merijn is iemand die groot denkt. Zijn doel is om miljoenen mensen wereldwijd te inspireren om een gelukkig leven te leiden.

Dagvoorzitter

Wat is geluk?
Gelukkig leven kun je leren
Geluk in je leven en werk

Inschrijven

Gebruik jouw persoonlijke budget

* zie detailinformatie hierover in de cao PO en cao VO.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen?

Het enthousiasme van de spreker zorgde ervoor dat ik ontzettend werd geïnspireerd en dat ik de opgedane kennis meteen wilde gaan toepassen tijdens mijn lessen.
Leren vanuit andere disciplines heeft mijn kijk op het onderwijs en mijn lessen verrijkt.
Zoveel nieuwe inspiratie opgedaan en zet aan tot denken!