Top 5 leukste knutselideeën voor Sinterklaas

Heb jij als juf/meester ook altijd zo’n moeite om tijdens sinterklaas weer nieuwe knutselwerkjes te verzinnen om te maken met je klas? Of heb je zelf kinderen en moet je juist weer andere dingen verzinnen om te maken dan ze in de klas al hebben gemaakt? Wij hebben de 5 leukste sinterklaasknutselwerkjes bij elkaar gezocht om jullie een handje te helpen!

Nummer 1

De ‘ouderwetse’ kleurplaat mag zeker niet ontbreken aan dit lijstje. De Sint vindt het heel leuk om tekeningen van kinderen te ontvangen. Door het coronavirus kunnen de kinderen de tekening niet zelf geven aan Sinterklaas, maar des te leuker vindt hij het om er een te vinden als hij schoencadeautjes komt brengen.

Nummer 2

Het sinterklaasfeest kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder dat de Sint en zijn pietjes geknutseld zijn. Op de foto staan alleen schoorsteenpietjes maar dit kunnen natuurlijk ook andere pietjes zijn.

Nummer 3

♬ Zie ginds komt de stoomboot, ik zie hem al staan.. in mijn vensterbank ♬

Deze boot hoeft niet alleen gebruikt te worden als versiering, in combinatie met de sint/piet van     wc-rol kan er ook leuk mee worden gespeeld.

Nummer 4

Dit knutselwerkje is niet alleen leuk voor Sinterklaas, maar ook voor andere ‘koude’ feestdagen zoals Kerst. Het is leuk om te maken en staat ook nog eens supergezellig in de avond met een kaarsje of lichtje in de huisjes.

TIP: met verschillende maten melkpakken kun je een leuk straatje maken.  

Nummer 5

Sinterklaas knutselen | 25+ Super leuke Sinterklaasknutsels om te makenLast but not least. Strijkkralen zijn leuk voor elke gelegenheid dus ook voor Sinterklaas. Ideeën om te maken: Sinterklaas, Piet, cadeautje, chocoladeletter of een wortel voor Ozosnel. Je kunt ze bijvoorbeeld voor je raam hangen, met een magneetje op je koelkast of gewoon op verschillende plekken door het huis.